Andere neurologische aandoeningen

Er zijn veel verschillende neurologische aandoeningen. Neurorevalidatie is bijna altijd zinvol. Wij kijken daarbij met een brede blik naar de samenhang tussen wat er in de hersenen gebeurt en wat de invloed is op ons lichaam. En andersom, hoe kunnen we door beweging stimuleren dat de hersenen geprikkeld worden om nieuwe wegen te vinden.

Het is heel bijzonder aan ons mens-zijn dat we altijd in staat zijn om te leren. Dat geldt ook als je een hersenaandoening hebt opgelopen. Ieder kan in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier trainen. Onze gespecialiseerde therapeut helpt u daarbij graag met al haar kennis en ervaring. Al vanaf het afronden van haar opleiding in 1986 helpt Anna Marca mensen met neurologische problemen. Zij is lid van diverse kennisnetwerken op dit gebied. U kunt met uw vragen altijd bij haar terecht.

Bij andere neurologische aandoeningen kunt u denken aan Traumatisch hersenletsel (hersenschudding, hersenkneuzing), Hersenmist als gevolg van een doorgemaakte COVID-19 infectie, Hersentumoren, ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose), Neuromusculaire aandoeningen NMA (bv.ziekte van Pompe, Polyneuropathie, Dermatomyositis, HMSN)

Er is veel informatie beschikbaar over neurologische aandoeningen. Kijk bijvoorbeeld op:

www.hersenstichting.nl

www.spierziektennederland.nl

www.herstelbijhersenletsel.nl

De behandeling vraagt altijd om maatwerk. We luisteren goed naar wat voor u belangrijk is in het dagelijks leven. Samen beslissen over wat de behandeling gaat zijn. Daarbij kijken we vooral naar wat er kan en bouwen daarop verder. Wij werken goed samen met gespecialiseerde zorgverleners uit het hele land.

error: Content is protected !!