Scroll Top

Manuele therapie

Wat doen wij?

Manuele Therapie is een therapie die zich richt op het in kaart brengen van het bewegen van onze gewrichten. Alle gewrichten in ons lichaam zijn direct of indirect met elkaar verbonden. Stijf bewegende heupen hebben bijvoorbeeld invloed op het bewegen van onze lage rug.

Doordat de manueeltherapeut je complete lichaam beoordeelt in plaats van slechts één onderdeel, kan hij een heldere analyse maken van wat er mankeert. De manueeltherapeut beoordeelt alle gewrichten in samenhang en zoekt verbanden. De manueeltherapeut kijkt dus verder dan je specifieke klacht. En is daarmee de analist van je lijf.

Tijdens de eerste afspraak vraagt de manueeltherapeut naar uw klachten; hoe zijn ze ontstaan en wanneer hebt u er veel en wanneer hebt u er weinig last van? Hij kijkt naar uw houding, hoe u beweegt en onderzoekt uw gewrichten en spieren.

De manueeltherapeut beslist of manuele therapie kan helpen bij uw klachten. Is dat het geval, dan bespreekt de manueeltherapeut met u de aanpak voor de verdere behandeling en wat u kunt verwachten in aantal behandelingen en de duur waarbinnen uw klachten minder moeten worden. Zo hebt u meteen na de eerste afspraak duidelijkheid over het vervolg.

De manueeltherapeut maakt voor het verbeteren van het bewegen van gewrichten gebruik van specifieke mobilisaties en manipulaties. Vaak is er direct na de behandeling een verandering te voelen tijdens het bewegen en is het minder pijnlijk om te bewegen.

Locatie Balk: 0514-602555
Maandag, dinsdagochtend en vrijdag.

Locatie Oudemirdum: 0514-602555
Dinsdagmiddag

Locatie Workum: 0515-540908
Donderdag

IMG_1206

Manuele therapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Onze specialist

Clemens fysiotherapie de MarrenClemens fysiotherapie de Marren
Clemens Schuurs
Manueel therapeut
Kantoormedewerker, 48 jaar
Manuele therapie helpt mij supersnel om weer makkelijker mijn nek te kunnen draaien. Zat altijd zo’n pijnpunt bij mijn schouderblad en is helemaal weg nu.
Vrouw met langdurige schouderklachten, 32 jaar
Goede uitleg over de schouderklachten en snap nu waarom ik de klachten bleef houden. Tips, oefeningen en manuele therapie is een goede combi voor mij.
Actieve man, 56 jaar
Gaat goed: zeer ervaren manueeltherapeut die snel , vakkundig en heel adequaat een diagnose stelde en vervolgens goed behandelde.
error: Content is protected !!