Scroll Top

Oedeemtherapie

Wat doen wij?

Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het weefsel. Deze vochtophoping ontstaat als gevolg van een verstoord evenwicht tussen de aan- en afvoer van vocht. Een groot deel van de mensen met oedeem heeft last van vocht in de benen, maar de vochtophoping kan vrijwel overal in het lichaam plaatsvinden.

Extreme ophoping van vocht heeft vervelende gevolgen. Zo kan ernstige vochtophoping leiden tot bewegingsbeperkingen, pijnlijke lichaamsdelen door spanningstoename, verslechterde functie van spieren en gewrichten of vergroot het de kans op een infectie.

De oedeemtherapeut zal beginnen met een vraaggesprek om een beeld te krijgen van uw klachten, gevolgd door het lichamelijk onderzoek. Hierbij wordt er lokaal en regionaal onderzoek gedaan van het (lymf)oedeem en beoordeeld de therapeut het eventuele operatiegebied en littekens. Na het onderzoek verteld de therapeut wat de bevindingen zijn en welke behandeling er wordt ingezet.

Fenna Lyklema – Hoekstra

Locatie Balk: 0514-602555
Dinsdagmiddag

Locatie Workum: 0515-540908
Woensdag en vrijdag.

IMG_0180

Oedeemtherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Onze specialist

Fenna fysiotherapie de Marren
Fenna Lyklema-Hoekstra
Oedeemtherapeut
Vrouw na operatie , 52 jaar
Dankzij Fenna haar behandeling is mijn arm veel slanker geworden. Ik kan mijn pols en elleboog makkelijker bewegen en staat ook veel minder spanning op.
Man aanhoudende klachten bij sporten, 48 jaar
Na lang twijfelen toch maar eens een afspraak voor oedeemtherapie gemaakt. Als ik geweten had dat het zo’n goed resultaat zou hebben had ik haar eerder gebeld. Ik kan mijn enkel nu goed bewegen en voel hem niet eens meer tijdens lopen.
Vrouw met restklachten na operatie, 56 jaar
Ik ben erg blij met de tips en Oedeem behandeling van Fenna en kan eindelijk weer slapen omdat de druk van mijn arm is.
error: Content is protected !!