Er zijn veel verschillende neurologische aandoeningen. Samen trainen en werken aan herstel is bijna altijd zinvol. Onze hersenen zijn flexibel en kunnen leren. We kijken met een brede blik naar wat er in de hersenen gebeurt en de invloed op ons doen en laten. En andersom ook. Wat gebeurt er als we trainen? Kunnen we nieuwe wegen oefenen in ons brein? Iedereen doet dat op een eigen manier en in een eigen tempo. Anna Marca heeft daar veel ervaring in. Zij werkt sinds 1986 als neurologie-fysiotherapeut.
Het dagelijks leven verandert als je hersenen haperen. Dat geldt voor degene die de aandoening heeft, maar ook voor de partner en de naaste omgeving. Om goede zorg te kunnen geven werken we nauw samen met andere disciplines. We hebben bijvoorbeeld contact met de huisarts, verpleging en verzorging, revalidatiearts, ergotherapeut, logopedist, diëtist, Beeldende/Creatief therapeut en Muziektherapeut. Met vragen kunt u altijd bij Anna Marca terecht.
Bij ‘Andere Neurologisch Aandoeningen’ kunt u bijvoorbeeld denken aan hersenschuddingen (Traumatisch Hersenletsel), hersentumoren, hersenontstekingen, hersenmist na een Covid 19 infectie, ALS, Neuromusculaire Aandoeningen (bv de ziekte van Pompe en Polyneuropathie, Dermatomyositis) en Functionele Bewegingsstoornissen (FNS).
Er is veel informatie beschikbaar over neurologische aandoeningen. Kijk bijvoorbeeld op:
De behandeling vraagt altijd om maatwerk. We luisteren goed naar wat voor u belangrijk is in het dagelijks leven. Samen beslissen over wat de behandeling gaat zijn. Daarbij kijken we vooral naar wat er kan en bouwen daarop verder. Wij werken goed samen met gespecialiseerde zorgverleners uit het hele land.