Scroll Top

Aanhoudende klachten

Wat doen wij?

Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met (langdurig) aanhoudende klachten. Binnen onze praktijk heeft Anna Marca hiermee jarenlange ervaring. Zij volgde diverse opleidingen en cursussen om aanhoudende klachten beter te kunnen behandelen. Zo deed zij o.a. de 3-jarige opleiding Methode van Dixhoorn en meer recent Dansante Fysiotherapie.

Sommige lichaamssignalen kunnen je behoorlijk belemmeren. Denk aan pijn, stijfheid en moeite met bewegen. Als je onrust of spanning in je lijf voelt zonder aanleiding kan dat je dagelijks functioneren in de weg zitten. Dat geldt ook als je je lange tijd niet fit voelt of zonder inspanning vermoeid bent. Ook kan het gaan om ademhalingsproblemen zoals hyperventileren.

Er zijn verschillende manieren om aanhoudende klachten te behandelen. Welke therapie het beste past zoeken we samen met u uit. Dat doen we door tijdens de eerste behandelingen oefeningen uit te proberen en dan te kiezen welke het beste lukken. Die doet u dan thuis en na enkele weken kunnen we samen beoordelen of het goed werkt. We gebruiken o.a. Adem- en Ontspanningstherapie, Dansante Fysiotherapie, Coaching en een specifieke aanpak van chronische pijn en vermoeidheid.

Anna Marca van Bruggen: 06 – 429 685 24
annamarca@fysiotherapiedemarren.nl
Maandag t/m vrijdag.

thumbnail_image0 (5)

Behandelen van aanhoudende klachten wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Onze specialist

Annamarca fysiotherapie de Marren
Anna Marca van Bruggen
Fysiotherapeut

Samenwerkingen

Wij werken samen met alle huisartsen in onze regio.

We hebben regelmatig contact met Revalidatie Friesland. Zie www.revalidatie-friesland.nl

We werken samen met collega’s uit het Antonius Ziekenhuis Sneek/Emmeloord en met collega’s uit Ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen.

We werken samen met de ergotherapeuten van Ergo Tichtby. https://ergotichtby.nl

We werken samen met diverse logopedisten.

Waar behandelen

Behandelingen in de praktijk vinden plaats op de locatie it Hoekstee 5 in Balk.

We hebben de mogelijkheid om een deel van de behandelingen via beeldbellen te doen als dit voor u passend is.

Therapieën

Met ademhalings- en ontspanningsoefeningen kunnen we samen onderzoeken waar uw klachten vandaan komen. Tijdens de therapie wordt u zich bewuster van lichaamssignalen en ontdekt u of deze te beïnvloeden zijn. Na ongeveer vier behandelingen trekken we samen een conclusie of de behandeling helpt.

Wij gebruiken graag Dansante fysiotherapie. Dat is niet zozeer dansen maar wel bewegen met muziek als stimulans of ondersteuning in bewegen. Voel maar eens wat het doet als je trage zachte muziek opzet of als je stevige rock draait. Het voelt anders en daardoor beweeg je ook anders. Oefenen op muziek is vaak leuk en kan goed helpen bij uw herstel.

In de afgelopen jaren heb ik trainingen gevolgd om gerichter met u in gesprek te komen over wat voor u belangrijk is. Gesprekstechnieken helpen mij daarbij. Zo deed ik Motivational Interviewing, NLP, Positieve Gezondheid, Samen Beslissen en de inleiding Waarderende Gespreksvoering (Appreciative Inquiry bij het Instituut voor Interventiekunde).

Er zijn veel mensen met chronische pijn en langdurige vermoeidheid. Om herstel mogelijk te maken is een nieuwe balans nodig tussen actie (energie verbruiken) en herstel (energie weer opbouwen). Samen kijken wij naar hoe therapie u kan ondersteunen in het vinden van die balans. De methodes die we daarvoor gebruiken zijn Opbouw van Reserves en Graded Activity (stapsgewijze opbouw binnen haalbare grenzen van activiteiten).

Zorgkaart Nederland
De fysiotherapeut is zeer vriendelijk en ik voelde me ook op mijn gemak.
Zorgkaart Nederland
Persoonlijke en warme begeleiding.
Zorgkaart Nederland
Het was een goede behandeling en ik werd serieus genomen.
error: Content is protected !!