Samen werken aan herstel
Het hebben van langdurige, hardnekkige pijn, heeft veel invloed op uw doen en laten. Het bepaalt uw dag, uw stemming en daarom komt u niet toe aan dingen die u graag doet.
Recente inzichten rondom langdurige pijn kunnen steunend zijn in werken aan herstel. Normaal gesproken werkt pijn als lichaamssignaal waarnaar we zouden moeten luisteren om erger te voorkomen. Het werkt dus eigenlijk beschermend en het serieus nemen van zo’n pijnsignaal is de eerste stap naar herstel. Bij hardnekkige en langdurige pijn is uw waarschuwingssysteem van slag, wat herstel juist in de weg kan staan.
Er zijn veel factoren die pijn beïnvloeden en daarmee zijn er ook vele manieren om pijn te veranderen, te verminderen en zo het pijnsysteem stap voor stap te leren wat het nieuwe normaal kan zijn. Met vragen kunt u altijd terecht bij onze specialist Anna Marca van Bruggen.
Meer informatie
Er is een aantal fijne boeken geschreven over langdurige pijn. Annemarieke Fleming heeft ‘ Pijn en het brein’ en het boek ‘Je vermoeidheid te lijf’ geschreven. Eugenie de Ruiter’s ‘Verklein je pijn’ is ook een aanrader.
NOI Group
Thuisarts: Chronische pijn
Le Pub Scientifique (site in Engels)
Paingeeks (site in Engels)
Wat kunt u verwachten?
Behandelen van uw langdurige pijn vraagt om zorg op maat. We gaan in gesprek over hoe pijn uw dagelijks bestaan en uw levenskwaliteit beïnvloedt. Wanneer voelt u zich goed en minder goed. Samen gaan we op zoek naar welke behandeling voor u werkt.