Scroll Top

Neurorevalidatie

Wat doen wij?

Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een hersenaandoening. Anna Marca, onze neurologie fysiotherapeut, werkt al sinds 1986 met mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Zij heeft gewerkt in de revalidatiecentra Blixembosch en het Roessingh. Vanaf 1997 werkt ze vanuit de huidige praktijk.

Het dagelijks leven verandert als je hersenletsel hebt. Dat geldt voor degene die de aandoening heeft, maar ook voor de partner en de naaste omgeving. Wij hebben dan ook oog voor de ‘patiënt’, de ‘mantelzorger’ en de naaste familie. Om dat goed te kunnen doen, werken we nauw samen met andere collega’s. We hebben bijvoorbeeld contact met de huisarts, verpleging en verzorging, de revalidatiearts, de ergotherapeut en de logopedist.

Het behandelen van mensen met een hersenaandoening is altijd maatwerk. Samen zoeken we naar wat er nog wel kan en hoe we dat kunnen versterken. Dat doen we door praktisch te oefenen van gewone, dagelijkse handelingen die niet makkelijk gaan. We kijken ook naar manieren om wat niet meer kan te omzeilen of opnieuw aan te leren. We geven tips aan de mantelzorgers en hebben op zijn tijd een goed gesprek. Ook geven we voorlichting en advies over de specifieke aandoeningen.

Anna Marca van Bruggen: 06 – 429 685 24
annamarca@fysiotherapiedemarren.nl
Maandag t/m vrijdag.

Klik op de afbeelding om de video te bekijken.

Er is veel informatie beschikbaar over Niet-Aangeboren Hersenletsel. Anna Marca heeft zelf een ‘spoorboekje’ geschreven hoe zij de therapie opbouwt. Neem gerust een kijkje. Het boekje is ook te bestellen op papier. U kunt daar voor een mailtje sturen naar annamarca@fysiotherapiedemarren.nl . (Overigens is het boekje niet te gebruiken zonder begeleiding van een neurologie-fysiotherapeut).

Beroerte
(CVA of herseninfarct)

Onze specialist

Annamarca fysiotherapie de Marren
Anna Marca van Bruggen
Fysiotherapeut

Netwerken waar wij lid van zijn

Anna Marca is lid van dit kennisnetwerk. Diverse keren per jaar heeft zij overleg met collega’s in dit netwerk over de inhoud van de ziekte van Parkinson. Het is ook een goede manier om elkaar als collega’s te kunnen vinden en samen te werken rondom een patiënt.

  • Neurologiefysiotherapeuten netwerk Antonius Sneek-Emmeloord
  • Buurtzorg Plus Balk e.o.
  • Ketenzorg CVA Friesland
  • Kennisnetwerk CVA NL
  • Ketenzorg CVA Friesland

Waar behandelen

Behandelingen in de praktijk vinden plaats op de locatie it Hoekstee 5 in Balk.

Als het belangrijk is om in uw eigen omgeving te oefenen, dan kom ik bij u thuis.

Anna Marca werkt in diverse instellingen zoals Bos en Meerzicht in Oudemirdum en Talma Hiem in Balk.

Zorgkaart Nederland
De fysiotherapeut is zeer vriendelijk en ik voelde me ook op mijn gemak.
Zorgkaart Nederland
Het was een goede behandeling en ik werd serieus genomen.
Zorgkaart Nederland
Prima bereikbaar, erg vriendelijk en deskundig.
error: Content is protected !!