Scroll Top

Parkinson

Parkinson en Parkinsonismen zijn aandoeningen waarbij de hersenen haperen. Er is niet genoeg dopamine in de hersenen. Dat is de ‘benzine’ om soepel te kunnen bewegen en te kunnen denken. Als je Parkinson of een Parkinsonisme hebt dan beïnvloedt dat alles wat je doet. Doen en denken gaan trager, een trillend lichaamsdeel is vermoeiend, simpele dingen worden een opgave. Parkinson heb je altijd, daarom is het belangrijk om er mee om te leren gaan.

Er is veel kennis beschikbaar over Parkinson en Parkinsonismen. Onze gespecialiseerde therapeut helpt u te ontdekken welke mogelijkheden er zijn om met Parkinson om te gaan. Sinds 2010 is Anna Marca gespecialiseerd in de behandeling van mensen met Parkinson/Parkinsonismen. Zij is ook lid van het landelijk kennisnetwerk Parkinsonnet en van de Parkinsonvereniging. U kunt met uw vragen altijd bij haar terecht.

De website van Parkinsonnet Nederland en de site van de Parkinsonvereniging geven veel informatie.

www.parkinsonnet.nl/leven-met-parkinson

www.parkinson-vereniging.nl

De behandeling vraagt altijd om maatwerk. We luisteren goed naar wat voor u belangrijk is in het dagelijks leven. Samen beslissen we over de invulling van de behandelingen. Daarbij kijken we vooral naar wat er wel kan en bouwen daarop verder. Wij werken goed samen met gespecialiseerde zorgverleners in de regio van het Antonius Ziekenhuis Sneek/Emmeloord.

error: Content is protected !!