Scroll Top

Multiple Sclerose (MS)

Multiple sclerose (MS) is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. Hieronder worden verstaan: de hersenen, het ruggenmerg en de oogzenuwen. Het is de meest voorkomende neurologische aandoening op jong-volwassen leeftijd.

MS drukt een stevig stempel op het dagelijks leven en functioneren. MS gaat niet over, daarom is het belangrijk om er mee te leren omgaan. Dat geldt ook voor de naaste omgeving.

Er is veel kennis beschikbaar over MS. Onze gespecialiseerde therapeut helpt u te ontdekken welke mogelijkheden er zijn om te leren omgaan met MS. Al sinds 1986 behandelt Anna Marca mensen met MS. Zij is ook geregistreerd therapeut in het landelijk kennisnetwerk MS Zorg – Nederland en zij is lid van de MS  Vereniging Nederland. U kunt met uw vragen altijd bij haar terecht. Samen met collega’s in het netwerk en in de regio zoekt zij naar de beste zorg.

Op de website van MS Zorg Nederland vind je veel informatie over wat MS is, wat de mogelijke gevolgen zijn, hoe klachten en symptomen te verlichten zijn en welke zorgverleners ingeschakeld kunnen worden.

www.mszorgnederland.nl

https://msvereniging.nl

De behandeling vraagt altijd om maatwerk. We luisteren goed naar wat voor u belangrijk is in het dagelijks leven. Samen beslissen we over de invulling van de behandelingen. Daarbij kijken we vooral naar wat er wel kan en bouwen daarop verder. Wij werken goed samen met gespecialiseerde zorgverleners in de regio van het Antonius Ziekenhuis Sneek/Emmeloord.

error: Content is protected !!